ALEGE-ŢI INTELIGENT SCAUNUL DE BIROU

Pentru noi un scaun înseamnă mai mult decât un loc unde te poți așeza. Pe lângă faptul că trebuie să fie comod și să asigure o poziție de lucru sănătoasă, scaunul poate să fie și o sculptură, cu linii elegante precum silueta unei clădiri, cu suprafețe în perfectă armonie cu biroul de epocă din lemn masiv sau cu trăsturile distinse ale unui birou modern.

0
1665

Odată cu apariția și dezvoltarea business-ului particular de la mijlocul anilor ’90, oameniiau devenit sedentari și își petrec, în medie, peste șapte ore pe zi, stând la birou. Munca debirou presupune o activitate desfășurată preponderent pe scaun, în fața calculatorului,ceea ce poate afecta serios sănătatea, mai ales dacă scaunul nu oferă confortul necesar șinu asigură o poziție corectă a spatelui.
De cele mai multe ori suntem tentați să alegem modelul scaunului în funcție de stilulde design al încăperii, alocând un buget minim, și nu după gradul de confort pe care ni-loferă. Pentru a face alegerea potrivită trebuie să luați în considerație mai multe aspecte.

Recomandări:
Un scaun de birou ar trebui să vă permită ajustarea în înălțime a șezutului pentrua vă permite să stați confortabil cu picioarele pe podea, paralel cu șolduriledumneavoastră, astfel ca genunchii să formeze un unghi de 90 de grade. Estefoarte important ca spatele să aibă contact cu toată suprafața spătarului. Bineales, acesta va asigura o bună susținere a celor trei zone ale spatelui (lombară,coloana vertebrală, umerii). Nu mai puţin importantă este şi calitatea materialelor,care vor putea face faţă unei exploatări de durată.
Un scaun de calitate vaavea o bază realizată dintr-un material solid, astfel încât să asigure stabilitate șisă susțină în siguranță corpul.Un scaun ergonomic ales corect contribuie la sporirea productivității muncii, fiind o investiție optimă și de durată. Nu există un model de scaun de biroupotrivit pentru toată lumea, de aceea este împortant să vă asigurați că estecel optim pentru dumneavoastră, care să vă asigure confortul necesar, dar și opoziție bună a corpului.

De reţinut:
• O coloană vertebrală sănătoasă asigură o sănătate mai bună a întregului organism;
• Confortul îți va crește randamentul muncii și vei fi mai energic;• Pentru a nu te ridica de fiecare dată când ai nevoie de un obiect, alege un scaun dotat cu roți,astfel încât să te poți deplasa ușor prin birou.
• Un scaun ergonomic nu poate fi ieftin. Este imposibil de a dota un scaun cu calităţi ergonomicela preț de 50-100$;
• Evită scaunele cu suprafețe rigide, deoarece după mai multe ore de utilizare acestea duc ladisconfort și dureri. Optează în schimb pentru materiale moi, comode, ca textilele sau pielea,iar pentru a evita traspirația alege spătarele din plasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here