Ce facem cu leul?

Devalorizarea leului nu doar împiedică recepţionarea a careva venituri, dar şi depreciază ceia, ce era agonisit anterior. Pentru a salva economiile este necesar de a alege corect modalitatea de a investi rapid moneda naţională ce se devalorizează. La o alegere diversificată a posibilităţilor de investire nu este uşor de a face acest lucru, totul depinde de persoană în parte, de planurile pe viitor, de procesele ce se petrec în jurul lui, de cunoaşterea domeniului în care se învesteşte, de disponibilitatea de a asuma careva riscuri. Totuşi, oamenii au principii de comportament diverse în astfel de cazuri.

0
1156

Populaţia procură în masă valută, tehnică şi automobile, cei mai înstăriţi procură bunuri imobiliare – apartamente, case, pământ. Ce gândesc experţii în aşa cazuri? Care metode de păstrare şi de înmulţire a banilor sunt considerate corecte şi efective? Ce zic analiştii şi experții economici, managerii de companii şi bancherii?
După toate, banii, şi anume valuta națională poate fi investită în orice, ce se supune lichidităţii. Doriţi să investiţi în metale preţioase? Nu este recomandat acest fapt în momentul devalorizării acute a monedei naționale. Preţul de piaţă al aurului poate cădea în orice moment. Aceste investiții sunt riscante, iar aurul şi argintul nu mai sunt mijloace de investire eficiente pe scurtă durată. Mai mult, acestea nu sunt asigurate. Dacă în cazul depozitului bancar, deponentul îşi poate primi banii înapoi în cazul falimentării băncii, aici nu aveți nici o garanție. Luaţi în consideraţie faptul că dacă veţi avea nevoie urgent de bani, atunci din cauza micşorării valorii metalelor aţi putea pierde o sumă impunătoare de bani.
Imobilul şi automobilele desigur că sunt active, acestea s-ar putea vinde ulterior, însă întreținerea acestora este destul de costisitoare. Pentru imobil va fi necesar să achitaţi serviciile comunale, impozitul, iar automobilul necesită revizie tehnică, achitarea parcării sau a garajului. Desigur că aţi putea da în chirie şi automobilul, şi imobilul şi să primiţi un venit. Însă nu uitaţi de posibilele şi inevitabile daune materiale în urma arendei. Calculaţi veniturile şi cheltuielile care le veţi obţine în urma chiriei şi depunerii acestor bani la un depozit bancar. Cu siguranţă suma obţinută ca venit în urma depozitului va fi cu mult mai mare decât veniturile din arendă, iar riscul este cu mult mai mic.
Ce ţine de procurarea unui automobil nou, direct din showroom, acesta își pierde din valoarea sa cel puţin 15 % imediat ce a ieşit din salon, chiar dacă acesta nu a fost exploatat. Mai mult, automobilul foarte repede se uzează şi din punct de vedere tehnologic. Este cazul să investiţi doar atunci, când cu adevărat aveţi nevoie de un automobil nou sau este necesar să îl schimbaţi pe cel vechi.
Procurarea tehnicii este binevenită doar în cazul când aveţi în plan să o reînnoiţi. Dacă doriţi să investiţi în tehnică, trebuie să luaţi în calcul costul viitor al acesteia, care va fi mult mai scăzut, în aşa caz nu veţi putea evita pierderile financiare.
Ce ţine de obiecte de decor, de lux sau anticvariat este o metoda dificilă şi necesită o pregătire aparte. Dacă aveţi parte de un consultant la acest capitol, aceste investiţii pot fi considerate neriscante, ba mai mult, pot aduce un venit considerabil. Această piaţă este foarte delicată şi conservată, iar implicarea necesită un rol anumit şi eforturi speciale.
În viziunea analiştilor economici cea mai efectivă metodă de investire a mijloacelor financiare libere sunt depozitele. Aici, deponentul trebuie doar să aleagă valuta, în care va deschide un depozit bancar. Daca planificaţi pe viitor cheltuieli de ordin valutar, plasaţi depozite în valută, dacă veţi avea nevoie de lei, atunci depozitul trebuie să fie în lei.
Luând în consideraţie instabilitatea pieţei valutare, este cazul de a procura valută chiar şi la rata de schimb actuală. Nu procuraţi valută pe toţi banii Dvs. Mijloacele financiare trebuie împărţite în felul următor – valutare 50 % şi moneda naţională 50 %.
Ce ţine de depozitele bancare, atrageţi atenţia la faptul, că multe bănci comerciale au majorat rata depozitelor, fapt care nu va fi de durată, beneficiaţi acum de această ofertă. Depozitele bancare sunt cea mai sigură, simplă, şi comodă sursă de investire, fiindcă sunt asigurate. Ce ţine de investiţii în valori mobiliare, da, sunt instrumente de perspectivă dar care necesită cunoştinţe aprofundate în domeniu.
În final, nu există un mod universal de investire a banilor. Totul depinde de circumstanţe individuale, de scopurile depunătorului. Deseori metoda eficientă pentru o persoană nu este deloc o alternativă bună pentru altcineva. În fiecare caz aparte analizaţi minuţios orice situaţie financiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here