Cum asigurăm securitatea calculatorului?

Astăzi oricine care are acces la rețeaua Internet trebuie să asigure securitatea PC-ului sau a laptopului. Rețeaua informațională este posedată de viruși, programe, bug-uri și hackeri. Vi se pare că nu este util? În realitate sursele susmenționate pot cu ușurință sustrage banii Dvs. electronici, informația confidențială sau de a distruge software-ul și de a deteriora echipamentul. Iată, prin urmare, fiecare utilizator trebuie să reflecteze minuțios asupra măsurilor de protecție și precauție.

0
1551

Instalați programul antivirus la PC sau Laptop. Acesta trebuie să răspundă tuturor cerințelor de securitate și să fie licențiat. Imediat ce programul antivirus a semnalat apariția a careva pericole, luați măsuri imediate.
Renunțați de la descărcarea fișierelor din rețelele de socializare.
Nu distribuiți și nu utilizați produse piratate. Astfel, este foarte ușor de a contamina cu viruși calculatorul Dvs. Înainte de a instala un program, este necesar să îl verificați minuțios, astfel diminuați riscurile. Verificați tipul fișierelor înainte de instalare, acesta trebuie să corespundă tipului declarat.
În Internet:
Selectați browsere de Internet sigure și verificați-le minuțios. Mai mult, este necesar să le actualizați cu regularitate fiindcă actualizarea nu doar extinde funcționalitatea browser-ului, dar și îl face nevulnerabil.
Un factor importat este și securizarea sistemului operațional. Update–ul (actualizarea) sistemului operațional este conceput pentru a remedia vulnerabilitățile prin care virusul pătrunde în sistemul de operare, și îl blochează. Activați „Actualizare automată” și monitorizați cu regularitate actualizările sistemului operațional.
În mod obligatoriu folosiți programele antivirus! și actualizați-le cu regularitate. Unele virusuri au capacitatea de a distruge unele date, astfel este necesar să faceți copii de rezervă a datelor Dvs.
Nu folosiți parole precum — qwerty, 123456789, 1qaz2wsx, şa. E de dorit ca parola să conțină cel puțin 8 simboluri printre care litere, cifre şi alte simboluri (@,!,№;%,*). Niciodată nu folosiţi în calitate de parolă numele Dvs. membrilor familiei sau zilele de naştere. Mai mult, nu folosiți peste tot aceiași parolă! Şi modificați aceasta cel puțin o dată în 6 luni.
Nu răspundeți la e-mailuri necunoscute, sau nu efectuați acțiuni imprevizibile pe care o solicită oamenii absolut străini pentru Dvs. Nu citiți scrisorile străine şi nu oferiți numărul contului Dvs. sau a numărului personal.
Nu vizitați situri şi bloguri cu conținut pornografic şi dubios, de exemplu – cum să devii bogat în 3 pași, şa. Nu purtați discuții prin skype, chat-uri, rețele de socializare cu persoane necunoscute, mai ales, nu expediați fotografii şi date cu caracter personal, această informație poate fi folosită ulterior împotriva Dvs.
Respectați aceste reguli simple și bucurați-vă de utilizarea corecta a calculatorului şi a rețelei Internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here