Cum ne îngrijim tenul în sezonul rece?

Pentru majoritatea dintre noi, sezonul rece nu aduce doar obraji rumeni, ci şi o piele mai uscată pe faţă, mâini sau picioare. Pentru unele persoane, senzaţia de uscat a pielii devine mai mult decât un disconfort, cauzând iritaţii sau chiar eczeme.

0
1527

[dropcap]H[/dropcap]idrataţi pielea pe timp rece! Produsele de îngrijire trebuie să conţină ulei, şi nu apă, deoarece acesta acţionează ca un strat protector împotriva frigului şi menţine o hidratare de durată (cremele de noapte au ca bază uleiul). Cele mai benefice uleiuri pentru piele în sezonul rece sunt cel de avocado, de migdale, de primula sau mineral. La fel puteţi folosi creme care să conţină glicerină, sorbitol sau acizi alfa-hidroxil. Nu uitaţi sa folosiţii cremă cu protecţie UV fiindcă razele solare pe timp de iarnă în combinaţie cu strălucirea zăpezii au efecte nocive pentru piele.

Aveţi grijă de pielea mâinilor care este mai subţire decât cea de pe alte părţi ale corpului. O îngrijire necorespunzătoare a mâinilor poate provoca mâncărimi ori iritaţii. Purtaţi mănuși de fiecare dată când ieșiţi afară.

Evitaţi să udaţi mănușile şi șosetele, fiind ude, acestea pot provoca diverse iritaţii pe piele sau chiar eczemă.
Folosiţi un umidificator de aer. Sistemele de încălzire centrală (sau orice altă modalitate de încălzire) practic împrăștie în locuinţa noastră (sau la locul de muncă) aer cald. În sezonul rece, umidificatoarele de aer sunt extrem de sănătoase pentru piele deoarece o împiedică să se usuce atât de repede.

Hidrataţi-vă pe interior! Apa este bună nu numai pentru sănătatea organismului în interior, ci şi pentru piele. O hidratează şi o ajută să arate mai tânără, îi redă elasticitatea şi o face mai strălucitoare. Pentru piele, apa este extraordinar de benefică.

Evitaţi să exfoliaţi tenul. Dacă tenul vă este uscat din cauza schimbărilor climatice din sezonul rece, nu folosiţi exfoliant, mască, tonic pe bază de alcool sau loţiune astringentă. Folosiţi lapte demachiant hidratant, tonic fără alcool sau măști hidratante.

Nu faceţi băi fierbinţi fiindcă apa fierbinte deshidratează pielea. Indicată este o baie caldă care să nu dureze foarte mult. Dacă adăugam în apă făina de ovăz sau bicarbonat, vom avea o piele mai strălucitoare şi mai puternic hidratată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here