Moduri simple de a economisi bani în mod eficient

0
1346

1. Setaţi o parte din venitul lunar (de ex. 10 %) pe care să îl economisiţi. Realizaţi  un depozit bancar pe care să îl alimentaţi lunar cu suma economisită.

2. Ţineţi sub control cheltuielile! Planificați toate veniturile şi toate cheltuielile la început de lună şi apoi le respectați. Acest lucru vă ajută să fiţi mai responsabil, mai ordonat şi mai eficient. Planificarea bugetului va ajuta să înțelegeți cum puteţi cheltui banii în mod eficient.

163. Achitaţi facturile la timp. Acest lucru va ajuta să nu acumulaţi datoriile şi să evitaţi penalizările.

4. Folosiți mai puţină apă, curent electric şi gaz. Nu lăsaţi apa să curgă fără nici un scop. Nu lăsaţi lumina aprinsă dacă nu stă nimeni în acea cameră. Nu lăsaţi centrala să meargă dacă plecaţi de acasă pentru mai mult timp.

5. Economisiţi în cazul transportului. Dacă circulaţi cu transportul public, procuraţi un abonament. Dacă aveţi de mers doar câteva staţii – mergeţi pe jos, astfel veţi economisi şi veţi face sport totodată. Renunţaţi la taxi, apelaţi la acest serviciu doar în cazuri extreme. Încercați să folosiţi mai rar maşina şi să mergeţi mai mult cu transportul public sau chiar cu bicicleta. Dacă nu puteţi renunţa la automobil, planificaţi orice călătorie.

6. Închiriaţi în loc să procuraţi. Dacă nu aveţi nevoie de anumite bunuri pe termen lung, atunci luaţi în chirie. Cumpăraţi doar ce aveţi nevoie. Analizaţi posibilitatea de a împrumuta de la cunoscuţi anumite lucruri de care vă veţi folosi mai puţin timp.

7. Nu procuraţi în rate!  Faceţi calcule reale a ratelor dobânzii. E cu mult mai convenabil de a colecta banii lunar pentru lucrul mult dorit decât să achiţi dobânda unui magazin sau bănci.1933.1500x997.1346827105

8. Renunțați la obiceiuri costisitoare!  De exemplu – cafeaua de dimineaţă luată de la orice reţea de cofe – shop, de prăjitura din pauza de masă, de ţigări, de narghileaua săptămânală.

9. Nu mâncați în oraş. Renunţaţi de prânzurile costisitoare sau de ieşirile frecvente „în oraş”.

10. Faceţi cumpărăturile doar conform listei. Astfel veţi evita cumpă-răturile inutile.

11. Spuneți nu! Refuzaţi capriciile proprii şi capriciile copilului, şantajului prietenilor sau a celor apropiaţi, ce ţin de cheltuială de bani.

Acestea sunt doar câteva recomandări, însă rețeta adevărată o veţi căpăta doar după mai multe încercări şi experienţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here