Paris – orașul luminilor!

0
5072

Este fascinant, romantic, intrigant.

Multe secole, regii francezi și președinţii au solicitat construirea unor monumente extraordinare în Paris. Luvrul, Versailles-ul, Domul Invalizilor, Arcul de Triumf sau Turnul Eiffel pot fi considerate niște minuni și biserica a contribuit destul de mult în Paris cu măreţia incredibilă a Notre-Dame-ului, Sacre Coeur şi Sainte Chapelle. Cea mai eficientă cale de a vizita toate aceste monumente în Paris este cu «Turul monumentelor din Paris». Nouă ne place, în special, «Turul unei zile întregi în Paris», ce include Muzeul Luvru, Turnul Eiffel şi Notre Dame.

Muzeele din Paris

Paris are multe muzee de clasă mondială. Muzeul Luvru, Palatul Versailles, Muzeul Orsay şi Centrul Pompidou sunt muzee de artă extraordinare. Te încurajăm să descoperi cele mai frumoase muzee din Paris din lista noastră. De asemenea, recomandăm şi expoziţiile de artă din Paris.

Gradinile romantice ale Parisului

Parisul este un oraș viu. Este de asemenea şi un oraș verde cu multe bulevarde conturate de copaci şi grădini faimoase. Parizienii iubesc romanticele Grădini Luxemburg de pe malul stâng al Senei. Grădinile Tuileries fac parte din traseul plimbării de la Muzeul Luvru spre Arcul de Triumf.

Padurile si parcurile din Paris

Bois de Boulogne şi Bois de Vincennes sunt păduri întinse şi primitoare care adăpostesc multe atracţii. Parcul Roial Versailles este un exemplu perfect de parc din secolul al XVIII-lea din jurul Parisului. Pădurile Roiale Compiegne şi Fontainebleau atrag parizienii în weekenduri.

O metodă bună de a evita cozile de la Louvre, Musee D’Orsay sau Palatul Versailles sunt cardurile Paris Museum Pass şi The Paris Pass.
Paris Museum Pass. Cu acest card ai intrare gratuită la 60 de muzee şi monumente din Paris şi din împrejurimi. Este un card pe care cu cât îl folosești mai mult, cu atât își demonstrează rentabilitatea cu vârf şi îndesat.
The Paris Pass. Acest card este mult mai complex. Pe lângă intrarea la peste 60 de obiective (incluse şi în Paris Museum Pass), turistul primește şi o croazieră, o degustare de vin, transport nelimitat pe liniile de metrou, autobuz, RER şi accesul în autobuzele turistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here